Bestuursvergadering 2

Datum: 3 september 2018

Locatie: Kelder Zeus WPI

Aanwezigen: Robbe (voorzitter), Jasper (sysadmin), Wout (PR), Arne (Project), Rien (vice)

Verslag: Rien

Goedkeuring agenda & verslag

Vorige verslagen: - 10/07 (Bestuursovergang) - 11/07 (Startvergadering)

Beide verslagen en de agenda werden goedgekeurd.

Financiën

Er staat €415 euro op de bank, er zit €307 in de kassa en Zeus staat in €250 negatief op Tab (m.a.w. mensen hebben hun schulden ingelost). We hebben ook nog ongeveer €150 euro tegoed aan subsidies van vorig jaar. Wout gaat ook nog eens kijken voor de subsidies van het 12urenloop standje en subsidies van Intel.

Timo gaat één dezer dagen het materiaal op de gang wegbrengen (met de auto).

De drank- en koekenstock wordt dit academiejaar bijgehouden. We gaan leden er op wijzen dat ze best altijd via tap bestellen (ook al staan ze in schulden). Daarvoor gaan we ook moeten zorgen dat mensen met schulden iets kunnen bestellen op Tap (maar dat Tap iets harder begint te klagen).

Sysadmin

Applicaties worden één voor één overgezet naar herbert.ugent.be - momenteel zijn tab, tap, haldis omgezet, er bestaat een checklist - wildcard-certificaten werken (*.pr.zeus.gent)

Chatplatform

We kiezen mattermost als mogelijk nieuw chatplaform. De volgende stap is het opzetten en beoordelen van deze applicatie in een beta-fase.

Projecten

Zauth

Rien is bezig met een OAuth2 server te schrijven in Rust.

Erenledending

Robbe heeft een proof-of-concept gemaakt waar nog verder aan gesleuteld moet worden.

MOZAIC

Vooruitgang voor de Introdag: - De visualizer draait apart - Er wordt aan de logs gewerkt - Er moet een webpagina met blockly worden gemaakt

12urenloop

 • De technische voorbereiding is bijna klaar
 • STROLL (System Tracking Runners On Langdurige Loopwedstrijden): de gyrids zijn vervangen door 10 lijntjes bash op de Espressobins
 • Count-Von-Count is OK, werkt, bug is opgelost
 • Er moet nog uitgetest worden, liefst door mensen (groepen die meelopen). Een leuk idee was om loopteams uit te nodigen en hun te tonen hoe ons systeem werkt. Ondertussen kunnen wij luisteren naar hun ideeën en bezorgdheden.
 • We willen camera’s op de 12urenloop (om de manuele telling te vergemakkelijken), eventueel kan er een livestream voorzien worden.

Slotmachien

Slotmachien faalt de laatste tijd regelmatig. Er is aan gewerkt en die werkt voorlopig opnieuw, maar moet vervangen worden op termijn.

Evenementen

Gepland:

 • Introdag (21/09)
 • Esotherische codenight (27/09) (Jasper)
 • Bezoek HPC (Datum: t.b.d.) (Timo)
 • Linux Install Party (11/10) (Rien)
 • Lanparty (27/10) (Simon (Idoit) hoofdorganisatie, Lorin helpt mee, …)

Algemeen

zeuswpi.org

Deze domeinnaam zorgt enkel voor vervanging en mag weg. We laten deze vervallen.

Conundra

Er wordt voor gekeken voor de samenwerking.

Steundende leden

Alternatief voor ereleden: ieder oud-Zeuslid die wil kan Zeus steunen en krijgt hiervoor de titel ‘erelid’. In ruil hiervoor krijgt die persoon een compensatie, enkele voorbeelden: - kleine foto aan de muur (kaartje) - vermelding op de site (eventueel samen met erenledending) - minimumbedrag 20 euries - per request basis kunnen we items naar u vernoemen, maar dit wordt geval per geval besproken

Volgende vergaderingen

 • Week van introductiedag: codesprint
 • Eerst: maandag lunchmeeting