Bestuursvergadering 1

Datum: 9 september 2019

Locatie: Kelder Zeus WPI

Aanwezigen: Robbe (Voorzitter), Arthur (Vice-voorzitter), Jasper (Sysadmin), Timo (Finances), Arne (Project), Yasmine (PR) Verontschuldigd: Maxime (Project) Verslag: Arthur

Sponserende leden

Deze kwestie sleept al te lang aan, deze werd deze vergadering beslist. Sponserende leden zijn mensen die geld doneren minstens 20 euro aan Zeus en daar een jaar lang extra perks krijgen. Deze bevatten onder andere een (deel)pagina (die nog geen finale vorm heeft) op de zeus.gent en een Zeus pin. Een jaar is een academiejaar, als bijvoorbeeld gedoneerd wordt in december geldt deze enkel tot augustus. Iedereen kan een sponserend lid worden wanneer die een vastgestelde band heeft met Zeus. Note to self, endorsements.zeus.gent is een ding en moet vermeld worden in de mail over de sponserende leden.

Geld

Zeus staat positief en is erover aan het denken om bijvoorbeeld een gezelschapspel te kopen of bijvoorbeeld transport naar een conventie ooit eens te regelen.

Sysadmin

NixOS is moeilijk (volgens Jasper)

NixOS is niet de beste keuze voor 12UL, er zou best overgestapt worden naar een Debian flavour.

Ceneka en Macht hun domeinnaam point naar King

Dit willen we niet meer want we hebben daar geen controle over. Dus ze moeten either controle geven over hun domeinnaam of niet meer laten pointen naar king.

12UL

12UL heeft ook domeinnamen die pointen naar ons, dus dit willen we nu ook niet meer.

@francis. wordt nieuwe sysadmin

pass

Projecten

12UL

Er is nog niks gebeurd sinds de vorige vergadering.

Er wordt een core software team samengesteld uit Arne (AbeFor12UL), Jasper, Midgard, misschien Jan-Pieter en misschien Sammy. Uit ervaring is een core software team niet heel nuttig bij Zeus.

Arne is de 12UL verantwoordelijke.

Robbe vertegenwoordigt Zeus op 12UL vergadering en zegt dat we goed bezig zijn.

Vergadering met het core team is gepland op 3 oktober 2019.

Er zou best een schets gemaakt worden over de gebruikte software/hardware die er al is of nodig zal zijn. Misschien komt er meer uitleg in de blogpost of 12UL.

12UL is project van het jaar.

Het grootste project van 12UL gemaakt door ons heet TelRaam (opvolger van Count Von Count) geschreven in Java.

G2

Er was een vergadering waar een mvp op besproken werd, hiervan is een Kanban gemaakt. Dus G2 draait verder. Er wordt een docker gemaakt voor de backend, frontend is gewoon yarn dus dit is niet nodig.

Events

  • Linux install (21-10-2019) Zeus houdt zoals elk jaar een Linux Install party, een party waar linux geinstalleerd wordt op computers, dit event is vooral gericht naar mensen zonder linux op hun computer.
    We hebben Rien en Lorin en nog mensen nodig.

  • Ruby goldberg codenight (8-10-2019) Een codenight waar we een Ruby Goldberg machine maken met allemaal delen in verschillende (vreemde) programmeertalen die samen praten via std in/out. Basically willen we een regenboog in de gitrepo die de verschillende programmeertalen aanduidt.

  • SmtPizza We willen ooit een vervolg doen op HttPizza maar dan met een ander protocol zoals Smtp. Misschien vragen we opnieuw voor sponsoring van IDLab.

  • Makkelijke CTF (5-11-2019) Zeus wil mensen ‘opleiden’ naar hackers. Vooral zodat Zeus de Cybersecurity challenge opnieuw wint. Hoe mensen beter opleiden dan door meerder CTFs te houden die stijgen in moeilijkheidsgraad. De eerste zou volledig in de browser op te lossen moeten zijn.

  • Hackerman codenight Codenight waar we volledig in zwarte hoody coden en op die manier onze innerlijke hacker naar boven halen. Zo heeft Zeus weer nieuwe foto’s. Potentieel samen met een ctf.

  • Introdag (20-9-2019) Zeus werft aan. We lokken mensen op volgende manieren: een sexy dresscode, r/Ta[pbPB]+/ quiz, computers met verschillende linux flavours (als voorbereiding op de linux install party), exit this terminal please en een uitgebreide bespreking van de levende Zeus projectjes. Iemand zou misschien een speech geven, hopelijk Lorin maar hij is weg.

Trivia

Sluitingstijd

Wanneer het bestuur niet aanwezig is sluit de kelder zich om 22 uur. Wanneer het bestuur wel aanwezig is sluit de kelder ten laatste om 24 uur.

Drukte

Er is weinig dat gedaan kan worden, de kelder leeft hoe de kelder leeft. De DICT-kelder kan (nog) niet geannexeerd worden.

Trivia

We moeten er meer op letten om in gevoelige situaties pas na overleg met een officieel standpunt naar buiten te komen. Individuele meningen kunnen hierna dan eventueel genuanceerd worden, maar het is cruciaal om in eerste instantie de consensus van het bestuur mee te delen.

Er komen Zeus T-shirts voor de lan party.