Bestuursvergadering II

Datum: 7 oktober 2019

Locatie: Kelder 2

Aanwezig: Robbe, Timo, Arne, Yasmine, Arthur, Jasper, Maxime Aanwezigen zonder stemrecht: Niko Verslag: Arthur

Timo verlaat de vergadering ergens na het midden. Maxime verlaat de vergadering een beetje voor het einde.

Financiën

Zeus heeft waarschijnlijk nog altijd geld, maar de subsidies moeten nog aangevraagd worden en het wordt bijna tijd. Facturen van de DSA moeten 14 of 15 oktober binnen zijn, soon dus.

Sysadmin

 • Switches en kabels ontlenen Ceneka vroeg of ze switches en kabels konden lenen, dit doen we voor 25 euro en 100 euro waarbord. Eigenlijk weten we niet of we zelf nog alle switches hebben.

 • Update externe sites van King krijgen De persoon van MACHT is niet zo IT competent, maar Jasper gaat hem goed helpen. STuW heeft bijna nooit tijd so we are still waiting.

Projecten

 • Ruby goldberg Is het klaar? Het is ongeveer klaar, het is bruikbaar. We gaan promotie maken bij de eerstejaartjes. Het start om 18 uur. De sommige mensen willen al weg tegen 23 uur en willen dan ook wel al resultaat zien, hier houden we dus rekening mee. We moeten mensen coordineren, dus laten we ze opschrijven wat hun output gaat zijn op een whiteboard. We laten iedereen communiceren via http naar de watcher zodat we kunnen zien wat er gebeurt. Desnoods is het een esotherische codenight. Lijstje maken met inputs, output, coole programmeertalen. Edit: Het was echt een goed event, good job guys!

G2

Er is bijna niks aan gebeurt. De backend is bijna mvp ofzo, maar de frontend loopt achter want Maarten heeft het druk.

Haldis, Tab en Tap

Mensen hebben plots zin in deze zaken wat echt wel cool is.

Hydra

Er zijn zo’n 3500 mensen die het gebruiken dus misschien moeten we het wel maintainen. Wat gebruiken al deze mensen? Dus we zoeken een centrale persoon. Hydra heeft het volgende: activiteiten van de dsa zien, schamper lezen, urgent.fm luisteren en de resto menus zien. Misschien later epurse integratie. Heel misschien ufora integratie, maar er is echter wel al een ufora app die blijkbaar best brak is. Hydra heeft lessenroosters nodig want dat zou wel cool zijn. Misschien moeten we weer subsidies aanvragen voor Hydra van de GSR. Dit wordt deels via Wout geregeld.

Events

 • CTF is nog niet announced Nemesis willen boardgames doen met ons op 5 november, wanneer de ctf gepland was, maar deze kan gewoon verzet worden (later). Zeus gaat naar Worlds End waar nemesis leeft. De ctf wordt verplaatst naar 12 november.

 • Lanparty We moeten nog meer mensen aansporen voor de kassa enzo. Jasper zoekt nog sysadmin mensen. Er moet nog een mail gestuurd om de poorten open te zetten. Er komt commentaar op Discord, maar we willen liever een systeem dat werkt. Maar het moet nog wel aangemaakt worden. Lana is niet beter dan discord. We beginnen op te zetten vanaf 10 uur sochtens. Wie heeft de sleutels? We hebben 5? badges ((Jasper), (Wout), Sammy, misschien nog 2 kaarten) voor de parking en de therminal zelf. Current sponsoring van Sigasi en Trackuity. Er staan geen expliciete sponsors op de pooster, hopelijk wilden onze sponsors dat ook niet. Sponsoring met flyers van bijvoorbeeld Worlds End en Fritoloog, dit moet nog gecommuniceerd worden.

 • Radiocursus Dit is waarschijnlijk geen Zeus event. Maar we maken er potentieel wel reclame voor want er zijn veel Zeus mensen geinteresseerd.

 • 12UL codeweek 4 - 8 november 12UL moet gekickstart worden, hoe wat is beter dan een 12UL codeweek? Op een hele week kan een MVP bereikt worden. Hiervoor moeten nog issues gemaakt worden voor de 12UL met alle dingen die kunnen en moeten gedaan worden.

Algemeen

 • Partnerships met bedrijven/sponsored events
  • Minder: Laten we het aantal sponsored events beperken, Zeus is nog altijd Zeus en niet Ceneka. Ze zijn niet eens leuker dan andere.
  • Meer: Het is niet omdat ze minder leuk zijn dat ze niet minder interessant zijn. We kunnen evengoed luisteren naar de nieuwe voorstellen.
  • Case per case basis: De belangrijkste factor is misschien gewoon wat ze verwachten van ons. Als wij er niks voor moeten doen is het dan nog erg? Maar Zeus zijn naam is er dan wel mee verbonden en dat is misschien niet de bedoeling. Het zou jammer zijn als we content missen, misschien moeten we zulke zaken doorverwijzen naar Ceneka?

Een goede stap zou zijn als we elke potentiele partnership een gelijk kans geven, maar ook meer durven ‘nee’ te zeggen. Als het cool klinkt maar niks voor ons kunnen we hen altijd doorverwijzen naar Ceneka. Wout starte blijkbaar eens een partnership program, deze kunnen we misschien wel goed gebruiken.

 • Sponsorende leden -> iets visueel in de kelder
  • De sponsorende leden willen eigenlijk meer want wie kijkt er nu op de site op zoek naar sponsorende leden? Een kaartje in de kelder met een foto en een quote ofzo in de kelder, maar we hadden eens bedacht waarom we dit niet willen doen, maar we zijn het vergeten.
  • Doen we gewoon ons ding? Of contacteren we de sponsorende leden individueel om rekening te houden met hun common interests. We moeten in ons hoofd houden dat ze Zeus sporsoren en ze krijgen er niet iets speciaals voor, het is leuk niet nuttig.
  • Er zijn meer mensen voor kaartjes in de kelder voor de sponsorende leden dan tegen. Dus wordt het een ding.
 • Alumni werking De alumni klaagt dat ze niet meer mee zijn met Zeus.
  • Laat ze meer komen naar Mattermost, naar dat is lastig enzo. Bridge tussen Mattermost en slack, maar we willen niet veel Slack dingen in de Mattermost, maar we kunnen het wel omgekeerd doen if wanted. Maar EXPLICIET met toestemming van het bestuur. Zeker bridgen van ~announcements. Maar we willen zeker geen kanalen met dev messages bridgen.
  • Potentieel moeten we ook gewoon meer blogposts schrijven.
 • Gitlab Mattermost integratie Dit moet nog eens gebeuren want die github integratie is wel super cool.

 • Volgende vergadering Volgende vergadering please met Flynn en Timpy. Voor de lan party even snel en hopelijk voor de 12UL week. Hopelijk 7 November.

Varia

De Zeus T-shirts gaan net optijd klaar zijn voor de lan party en ze worden gesubsidieerd.