Bestuursvergadering IV

Datum: 16 december 2019

Locatie: Kelder 2

Present Robbe, Yasmine, Arthur, Jasper, Maxime Aanwezigen zonder stemrecht: Veel mensen (open vergadering)

Financiën

 • HTTPizza Ruben zegt dat onze factuur niet de jusite vermelding had. Dat is de reden dat we nog geen geld gekregen hebben. Blijkbaar was er een intern foutje gebeurt.
 • Mateman Mateman gaat op vakantie ooit, maar slechts voor een weekje dus het maakt niet zoveel uit.

Sysadmin

 • De mails naar leden is kapot, en Jasper heb geen tijd om het te fixen. Francis heeft het gefixed, maar Jasper heeft nog altijd geen tijd om andere dingen te fixen als die zouden breken.

 • Simon van SKO heeft gevraagd of ze tijdelijk asimov kunnen gebruiken voor de join-site Asimov is de server waar SKO op draait. We laten het toe, waarom ook niet.

Projecten

 • 12UL Software nabespreking en verdere opvolging Arne is niet present, software is mvp op counter na. Midgard heeft al pseudo code voor de counter, mss staat de software al verder dan we denken, again Arne is hier niet dus we weten het niet. Boxxy moet ook zeker nog komen. We moeten nog een visualiser hebben, die eender wat wat je wilt visualised. We kunnen er misschien een wedstrijdje/codenight voor houden met verschillende prijzen ofzo, per categorie (mooist, nuttigst, vreemdste, css-loze)?

 • 12UL Welke hardware hebben we nu? Wat moeten we testen? De volgende stappen? Jasper kijkt er naar, maar heeft nog niet zoveel tijd. De hardware kan packetjes zenden, we kunnen die opvangen, de levensduur is goed. We moeten nog testen voor interferentie van andere zaken, en testen voor interferentie van de verschillende sokken. Arne heeft ook bluetooth low energy dingen gekocht, maar daar weten we totaal niet van hoe ver het staat. Willen we een test dag houden, voor Jasper vs Arne zijn dingen. Maar I guess niet want het is eigenlijk niet veel werk. Maar een deadline om deftig alles te testen, deadline: dat zien we in de 2de 12UL codeweek.

 • Radio: Jasper doet lots of stuff. Het is wel veel meer werk dan verwacht. Het is mss goed dit te overlopen en iedereen op de hoogte te brengen enzo. Ook wat zeus er mee gaat doen vanuit de vereniging. Jasper valt uit de lucht. Jasper is naar verkopers aan het mailen voor potentieel korting. We willen een mailinglijst voor die dingen. We kunnen een radiovereniging opzetten als Zeus, want dat is veel handiger dan een persoonlijke licentie. De wetten zijn vaag, we hebben 2 mensen nodig met een HAM radio vergunning, Jasper ziet dit zitten en misschien kunnen we Bart Coppens overhalen. We hebben 20 leden, dus er wordt 400 euro voorschieten. Van Flynn’s vader kunnen we een zender/ontvanger ontlenen. We moeten dan wel 50 euro betallen per jaar om een radio verenging te blijven, is subsidieerbaar.

 • G2 Flynn is met de backend bezig, tussen het leren door. De frontend heeft nog altijd wat mensen nodig, maar het zijn examens dus drukjes enzo.

 • Blokmap Iemand van Kortrijk heeft data toegevoegd, maar we moeten die nog erin steken, in json. Maar sommige dingen zitten er nog niet in, zoals capaciteiten.

Events

 • Praktische afspraken p&j avond Borden meenemen is fine, Bauke biedt haar vaatwasmachine aan voor eenmalig gebruik. Maar is het handig dat mensen hun eigen bord mee nemen? Een paar mensen zorgen voor alle borden. We hebben een vuur en een pannekoekenpan nodig. Jan-Pieter regelt die. We hebben ook nog een pot nodig, Jan-Pieter kijkt daar ook voor. Ik ben totaal niet mee. Er zijn lijstjes ergens. WiNA kookplaten, onder de trap? (Het is allemaal goed verlopen)

  Wie kookt er? Zetten we niet gewoon de chocolade melk en de jenever op een tafel, we vertrouwen erop dat mensen like volwassen zijn. Shiften om te koken? We bakken heel de avond pannekoeken. Het bestuur is er klaar voor.

  We nodigen mensen uit om te code, we moedigen ze aan. Misschien moeten we die lijst met issues updaten.

 • Ulyssis vraagt of we naar hun jobbeurs met opensource jobs zouden komen als groep, omdat ze zo makkelijk onze treintickets kunnen terugbetalen. Valt normaal op 3 maart. We sturen een mail rond. Voor mensen die daar interesse in hebben. We moeten Ulyssis zeggen met hoeveel we komen.

 • Terugkopeling godot vergadering & planning Week 3 We zaten samen met Flynn Don en Arthur. Er werd een notion opgesteld. Wat is een game, uit welke dingen bestaat dat. Wat is Godot. We willen 1 intro event. We voorzien assets zodat al het suffe werk al gedaan is. We leggen snel de nuttige nodes uit van Godot, en laten mensen gewoon hun ding doen. We schatten dat het mogelijk is in 1 avond. Misschien maken we reclame voor een 2de avond op/na die avond, als er interesse lijkt.

 • Jobavond met VVN, WiNA en PRIME 9 maart Iedereen krijgt 5 min om zichzelf voor te stellen, iedereen als in mensen die interessant zijn bijvoorbeeld informatica related dingen. Daarna is het gewoon casual praten en netwerken. Deadline om namen in te geven is deze vrijdag 20 december. Vraag naar de OCI: kan de OCI sponsering doen voor de jobavond. Voor bijvoorbeeld gratis drank, of sprekers coole dingen geven. Dit is echter niet aan de OCI om te doen, blijkt later.

 • Mini lan Gaan we dit doen? Voor de reservaties enzo. Dit is dringend, maar Simon is hier niet. Er zijn nog veel avonden vrij op vrijdag als vrijdag goed genoeg is. Geen competities, maar wel locale servers van minecraft etc, en couch en board games. Maar we kunnen het regelen via chat desnoods.

Algemeen

 • Producten met verpakking verminderen zodat het milieu minder kapot gaat -> alternatieven zoeken (Ohne bvb) Leverancier voor flesjes ipv blikjes: blikjes < glas < blikjes van gerecycleerde dingen. Misschien is er een mogelijkheid tot een weekelijkse of 2 weekelijkse leveringen zodat het minder capaciteit nodig is. We hebben nog geen concrete leverancier gevonden though. Maar eten van de frituur enzo geeft ook veel afval. Afwas vs afval. Conclusie: Geen bueno’s. We kijken voor vervangers bij Ohne.

 • ~sustainability We willen een werkgroep over sustainability. Het is niet Zeus goes green, maar we willen mensen bewust te maken, van er wordt veel afval gemaakt. Afval is maar zoveel, maar bijvoorbeeld energie is een groter probleem. Flynn heeft een notion ervoor aangemaakt. Misschien moeten we meer kijken naar green informatica ofzo, we bevechten het met onze eigen krachten. Werkgroep van ongeveer maximaal 7 mensen. Een delhaise run ipv met de auto. Like letterlijk lopen. Een online lijst zou nuttig zijn, om te weten wat nuttig is uit Delhaise. Een lijst op de wiki met dingen die mensen mogen kopen, die zeus wilt terugbetalen. We willen mensen aanmoedigen om vaker te voet dingen te halen. Tab view voor de laatste 15 gekochte dingen, bijvoorbeeld, blijkbaar heeft iedereen chips gegeten.

Volgende vergadering

 • Begin volgend semester

Varia

 • Pullup bar mag weg uit de kelder.
 • Bakjes voor kasten te organiseren niet vergeten!
 • Mini stickertjes maken.

/cc @bestuur