Bestuursvergadering VIII

Datum: 13-04-2020

Locatie: Mumble (zetel)

Aanwezig: Robbe, Arthur, Jasper, Timo, Maxime, Yasmine, Arne en leden

Notularis: Arthur

Dit is een open vergadering

Agenda

Goedkeuring agenda & verslag

https://git.zeus.gent/bestuur/drive/blob/master/verslagen/19-20/2020-04-04.md

Financiën

 • De onbetaalde facturen: zijn betaald
 • Factuur voor lokalen laten we gewoon liggen tot het volgende bestuur of tot ze vergeten zijn.
 • Status rekening: 874 in de bank, -938 op tab, maar dan met het geld in de kassa zitten we goed.
 • Subsidie wishlist: grote chunk gaat naar de radio opleiding, misschien een machine learning rig? We houden ze tot de kelder weer open is. Het is wel lastig om zoveel geld voor te schieten, zeker met de extra subsidies voor Hydra. Misschien kunnen we die op factuur zetten en dan door de GSR te laten betalen. Dit is niet zeker, wordt best besproken met Wout (@woestijn), hij kan er mouwen aan passen.

Sysadmin

 • Server CTF event, er zijn momenteel 60 mensen geregistreerd. Er zijn wat concerns over de kracht van die server. We kunnen ook gewoon ‘updates’ doen, speciaal voor dit event en daarna ‘downgraden’.
  • Er zijn nog crypto challenges nodig, of web challenges, maar er zijn er al veel, maar meer is altijd wel leuker :)

Projecten

 • Robbe kreeg de volgende vraag van Wout (@woestijn) “Olivier en ik komen op voor de Sociale Raad en zijn aan het denken om Hydra en de bekendheid ervan op te nemen in ons programma. Het lijkt me volledig in de lijn te liggen met de campagne die jullie al wouden doen, maar kwou nog eens polsen of dat oké zou zijn”.
  • Dit is ok voor ons, maar het is misschien wat vreemd dat zij dat willen doen.
  • Is dit gebruik van Zeus voor hun campagne?
   • @francis: het hangt ervan hoe het verwoord wordt. Het is niet ‘wij’ doen dat. Er is niks dat een kandidaat tegen houdt om te zeggen dat dingen al gebeuren. Zij mogen Hydra gebruiken voor campagne, maar Hydra mag geen reclame maken voor hen.
   • Maar ze mogen niet openlijk zeggen dat Zeus achter hen staat.
   • @Abe: het moet duidelijk gemaakt worden dat ze niet extra features enzo mogen “verplichten” (they have no power here).
  • Dus het is eigenlijk best wel goed, groen licht :)
 • MOZAIC/Planetwars na een general post zijn er zo’n 4 mensen die spelen. Die hebben zich al goed vermaakt, alles lijkt wel een beetje deftig te werken. Zeker een mogelijkheid om volgend jaar er verder op verder te gaan.

 • 12ul hardware aankoop: Bryan heeft ons gepind in de (12UL-)facebookchat. Het komt erop naar dat we de hardware pretty soon moeten aankopen, want hun budget moet opgemaakt worden. Het budget heeft enkel plaats voor bluetooth transmittors, maar bluetooth receivers zijn wel super handig om te hebben, dit kunnen we ook gewoon met subsidies kopen. We hebben 5 receivers nodig, maar als we nog eentje nodig hebben om te deven kan dat. We kunnen ook nog altijd gewoon 1 of 2 bestellen om zeker te zijn dat het de juiste zijn.

Events

 • Review WAN party leuk event.
  • Leuk om met mensen samen te spelen, we hebben waarschijnlijk wel het meeste uit het event gehaald. Exact wat we wilden. Voor herhaling vatbaar? Yes, zelfs zonder quarantaine.
  • Er was een mooie balans tussen de effort en het plezier dat eruit kwam. Alle servers opzetten was nog altijd veel werk, de eerste keer is wel degelijk het lastigst.
  • Het zou wel nog leuk zijn om een plaats te hebben om aan te geven wat je wil spelen. In Mumble in het juiste kanaal zitten is ook wat lame want dan ben je daar alleen. Gewoon een hackmd file lijkt perfect, zet jezelf bij de jouw spelletjes.
  • Dit was wel nog altijd niet de echte voorbereiding om de grote lan, we hebben wel dingen bijgeleerd though. We zijn niet van plan om nog een echte Mini lan te houden, maar Simon zijn Erasmus gaat niet door, misschien heeft hij zin om Arnhoudt mee te helpen.
 • Review Godot event. @maxime persoonlijk moet ik nog leren hoe je een event moet geven, het was niet exact wat ik verwacht had, maar dit wilt niet zeggen dat het slecht is gegaan. Online maakt het niet makkelijker om te testen of mensen in slaap aan het vallen waren. Het leek wel veel op de godot tutorial, dus misschien kon het wat meer high level zijn. Het was niet de bedoeling dat enkel de kern van Zeus daar was, dan was high level inderdaad wel beter. Cool zou zijn om de Godot tutorial te volgen maar FlappyBird te implementeren. Zodat het toch anders is.

  Is het de enige keer dat het moeilijk was om in te schatten hoeveel mensen er gingen zijn. Gandalf zou cool zijn! Opzetten is lastig, maar het gebruiken is wel makkelijk.

  Godot zou echt wel cool zijn als volledig event, met een lokaal, echte promo en inschrijven! Super cool, voor alle beginnende programmeurs. Gewoon inschrijven op de site zou wel cool zijn, maar misschien meer werk dan dat het opbrengt.

  Het oorspronkelijke idee was om nog een follow up te doen, zonder alle uitleg dan. Een echte dedicated codenight is wat overkill, het gaat wel gewoon ad hoc gebeuren.

  Er was een idee voor een echte Game Jam, in de therminal zou wel cool zijn, het is wel een groot event, lastig om te organiseren. Eigenlijk is het minstens 48 uur, 72 uur is beter dusja. Anders zou meedoen met een jam en aankondigen met Zeus zou ook wel cool zijn, en like best Zeusig.

Algemeen

 • Zeus Visie we hebben er met het bestuur over gehad in een gesloten vergadering. Het is een goed idee om dat aan te moedigen naar het volgende bestuur, zodat zulke discussies vermeden wordt. Wij hebben niet zo een duidelijke visie, behalve Robbe zijn persoonlijke, en we gaan die niet meer echt duidelijk maken, maar wel aanmoedigen naar het volgende bestuur om er al goed over na te denken. Momenteel is het zo van kijk naar de statuten, Zeus right zich op studenten die geinsteresseerd zijn in informatica. De visie wordt zo wat geleidt door het bestuur. We kunnen de statuten niet echt nog meer specifieren omdat we dan gewoon andere punten vinden die daar weer tegenin gaan. We kunnen niet een visie onderhouden voor een volledig jaar lang want die verandert vrij snel. Het zou het bestuur verplichten om eens een moment vrij te maken voor reflectie, zodat wanneer dit weer boven komt kan er naar terug gekeken kan worden. Als het publiek gemaakt zou worden is het soms moeilijk om het zo correct uit te drukken dat het buiten alle discussies staan. Mensen gaan zulke publieke woorden gewoon voor hun kar hangen, maar prive is zo’n document hebben is wel zeker aan te raden.

 • Vraag: raad je aan om voor alle kandidaten een duidelijk visie te hebben om te verdedigen tijdens de verkiezingen. @Robbe, dit is zeker aan te raden voor de voorzitten, zodat hij/zij zeker al weet naar waar die Zeus wil brengen. @Arne, we willen zeker mensen niet verplichten om dit voor te bereiden. Het zou zeker kunnen dat mensen na een half jaar gewoon gaan zeggen, maar X zei Y tijden de verkiezingen maar nu doet X Z. We misten dit jaar eigenlijk wel een echt duidelijke visie, dus geven we wel een sterk advies naar het volgende bestuur.

Volgende vergadering

27 April 2020

Varia

 • We kunnen zeus geld gebruiken om meer games op de Zeus steam te zetten. Dit is eigenlijk wel een goed idee, zeker zaken zoals JackBox kunnen echt wel nuttig gebruikt worden. Nidhogg voor tijdens de LAN party etc.. Hou u een beetje in, maar doe gerust! Green licht :)

 • Wie heeft er toegang tot het steam account? Gewoon het bestuur, niet gewoon de leden. Yoms kan ik dan gewoon JackBox spelen op haar Discord? Liever niet, we willen het meer binnen zeus houden. @Bobby, gezelschapspelletjes die publiek zijn voor alle leden is volledig subsidieerbaar, IS DIT ZO THOUGH? Verschillende versies van de pdf zijn een bitch. Dit wordt nagekeken.

 • Wachtwoorden. ‘Pass is een bitch’. GPG is gewoon een sucky tool. Overschakelen naar Bitwarden? Tis opensource en gratis. Het lijkt goed te zijn voor het bestuur. @Bobby Bitwarden werkt fantastisch.

 • Het is Lox zijn verjaardag, gelukkige verjaardag <3!

/cc @bestuur