TeCH Talkz

door Rien

Geschreven op 2017-09-30
Leestijd: 2 minuten

CenEka, een studentenvereniging van de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur, organiseert samen met Zeus WPI zes talks doorheen het jaar. Deze talks zullen gaan over wat nieuw en boeiend is in het huidige technologielandschap.

Talk I: Nanopixel

Datum: 07/11 NanoPixel een bedrijf met als missie om hun diensten en producten te revolutioneren en een bijzondere meerwaarde te creëren voor hun klanten. Ze komen uitleg geven over de toepassingen en de know-how van 3D Visuals en in het bijzonder Virtual Reality.

Bekende projecten zijn de vele markups voor vastgoedmakelaars en de VR Experience die aangeboden wordt in Technopolis. Voor een voorsmaakje over wat er allemaal mogelijk is met deze technologiën, bekijk dan zeker het filmpje op deze pagina.

Misschien vertrek jij wel uit deze presentatie met genoeg informatie en know-how rechtstreeks uit de industrie om zelf onderzoek te doen, of zelfs zelf zo’n stunning visuals te creëeren.

Talk II: Internet Freedom

Datum: 23/11 Ruben Verborg (IDLab) begint met een introductie over het Web en Net Neutrality, een hot topic uit de Verenigde Staten waarvan het debat over heel de wereld werd gevoerd.

Julia Reda (Europees Parlement) brengt de discussie dichter bij ons thuis en vertelt over de stand van zaken van hervorming van de auteursrechten op Europees niveau. Deze nieuwe wetten hebben een drastische invloed op de vrijheid op het Web binnen de EU.

Talk III: Joni Dambre

Meer info volgt in 2de semester.

Talk IV: Fredo De Smet

Meer info volgt in 2de semester.

Talk V: Delaware

Meer info volgt in 2de semester.