Google Summer of Code 2014

  • Wednesday 05 March 2014 19:00
  • Jozef Plateauzaal, Plateau

Zin om deze zomer $5500 te verdienen met een vakantiejob? Lijkt het je wel iets om vanuit thuis te werken wanneer het je uitkomt? Wil je een echte bijdrage leveren aan opensource software? Google maakt dit mogelijk dankzij de Google Summer of Code! Het is dit jaar zelfs een speciale editie, want het is de tiende keer dat GSoC plaats vindt!

Op woensdag 5 maart organiseert Zeus in samenwerking met VTK en CenEka een introductieavond rond Google Summer of Code. Dieter Adriaenssens, mentor van het phpMyAdmin-project, introduceert het concept en de procedures. Daarna komen enkele mentors hun projecten voorstellen. Enkele hiervan zijn ‘Sage’ (een opensource wiskunde platform) en ‘MuseScore’ (een programma om partituren te schrijven). Dit allemaal afgewisseld met studenten die hun ervaringen van vorige jaren delen. Achteraf kan je je vragen kwijt aan de mentors of kan je gewoon gezellig napraten bij een drankje op de afsluitende receptie.

Deze introductie vindt plaats in de Jozef Plateauzaal in de Plateau en begint om 19:00. Iedereen is welkom!

Ben je zelf een mentor of heb je ooit meegedaan aan GSoC? En ben je geïnteresseerd om je project voor te stellen of ervaringen te delen op deze avond? Laat het ons weten!

De activiteit is inmiddels afgelopen. Een blogpost over deze avond is hier te vinden!