Lessenreeks Haskell - een functionele programmeertaal

  • Wednesday 18 February 2015 18:30
  • PC-lokaal Mercator, Sterre S8

Ben je verveeld met altijd maar die Java? Voelt het programmeren beperkt en eentonig wanneer je voor de zoveelste keer een nieuwe klasse aanmaakt? Snak je naar wat frisse ideeën en nieuwe uitdagingen? Naar een totaal nieuwe kijk op programmeren?

Wij stellen je voor aan Haskell, een puur functionele, declaratieve taal die zich kenmerkt door een robuust typesysteem, luie evaluatie en een torenhoog niveau van abstractie.

Op algemene aanvraag brengt Pieter Vander Vennet een volwaardige lessenreeks, voor jong en oud, van Codestar-Hero Brandweerheld tot groentje. Vreest niet, ‘t gaat tof zijn.

Wees een van de coole jongens, leer Haskell. Wekelijks, beginnend op woensdag 18 februari om 18h30 in PC-lokaal Mercator (Sterre, S8). Graag tot dan!

Brengt zeker uwen digitale rekenaar mee (liefst met ghc reeds geinstalleerd, instructies op https://github.com/pietervdvn/Haskell)!

Immutabele groeten van uw vrienden bij GhentFPG en Zeus WPI.

De lessen zullen doorgaan in het Nederlands. Opmerking: De lessenreeks zal ‘from scratch’ beginnen, en vereist geen enkele voorkennis. We herhalen dus ook de topics die op de introductieles aangehaald werden.