App development - iOS

Twee workshops rond het bouwen van apps voor iOS, inclusief intro tot swift.

  • Wednesday 29 March 2017 19:00
  • Pc-lokaal Hopper, Sterre-S5

iOS apps? Hoe begin je daaraan?

App development is populairder aan het worden, recent is er dan ook een vak app development bijgekomen in de bachelor informatica waar je leert met Android te werken. Maar daarnaast is bestaat ook iOS, waarvoor je de keuze hebt uit twee talen om apps te schrijven, Swift en Objective-C. Daarom geven we met Zeus WPI inleidingslessen zodat alle studenten kunnen beginnen met iOS apps te maken.

Er komen twee lessen: de eerste waar we onze eerste stappen in Swift gaan zetten, en leren werken met Xcode, de IDE voor iOS apps.

In de tweede les gaan we dan dieper in op app development en tonen we jullie de ins-en-outs van UIKit, het layout framework. Tijdens deze tweede les zullen jullie ook het de basis leggen aan jullie eerste iOS app! Deze app kun je dan in de week die erop volgt afwerken. Na deze week zullen de beste coders en designers beloond worden! En geen nood, je kan steeds langskomen in de Zeus kelder voor wat hulp.

De lessen gaan door op woensdag 29 maart en woensdag 19 april telkens om 19u in PC-klas Hopper, S5, Campus Sterre. Voor de lessen is het handig om een Mac met macOS mee te hebben waarop Xcode al geïnstalleerd. Dit kan gedownload worden vanuit de App Store (let op het installatie bestand is enkele GB groot).