Game Development - Godot

Maak je eerste spel met Godot, we focussen op Flappy Bird!

  • Thursday 09 April 2020 19:30 - 23:59
  • Thuis

Je eigen game maken? Het lijkt een onmogelijke opgave, maar met de juiste tools is het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk!

Leer werken met Godot, een fantastische open-source game-engine, en bouw je eerste game!

Door de huidige omstandigheden kunnen we natuurlijk niet meer samenkomen in onze geliefde S9 aan de sterre maar we voorzien een waardige digitale vervanger van het vorige fysieke event.

We komen allemaal om 19u30 samen op Mumble, een voice chat applicatie waar we kunnen praten met elkaar. Hier zal dan een link komen naar Jitsi, een video conferencing platform waar we onze schermen met elkaar kunnen delen om een initiele presentatie te kunnen doen en daarna om elkaar te helpen voor de rest van het event. Gedurende het gehele event zullen de organisatoren op Mumble aanwezig zijn om extra uitleg te geven en je verder te helpen!

Voorbereidingen

  • Zorg dat je op voorhand alvast de Godot engine gedownload hebt, deze is natuurlijk nodig om zelf een spel te kunnen maken.
  • Mumble is bruikbaar in de browser maar voor de beste ervaring raden we je aan de desktop client te downloaden. Deze is beschikbaar voor Linux, Windows en Mac! De url van onze Mumble server is mumble.zeus.gent. De server zal tijdens het event publiek open staan, er zal een speciaal kanaal zijn voor het event dat je kunt joinen.
  • Jitsi is beschikbaar via je browser en heeft voor sommige platformen een desktop client, deze heet ‘Jitsi Meet’. Zorg ervoor dat je gebruikersnaam in Mumble en in Jitsi dezelfde is om verwarring te vermijden.