[CANCELLED] miniCTF

Als voorbereiding voor de grotere CTFs in het tweede semester, kan je nu al meedoen met een kleinere CTF

  • Thursday 09 December 2021 18:00 - 22:00
  • Auditorium A0, Gebouw S9, Campus Sterre, Gent

Update2 wegens de slechte coronasituatie hebben we beslist dat het geen optie was om het event fysiek te laten doorgaan en omdat een belangrijk stuk van het event niet goed zou vertalen naar een online event, hebben we beslist om dit event niet te laten doorgaan. In het tweede semester komt er nog steeds een andere CTF, die dan hopelijk wel fysiek kan doorgaan.

Omdat we bij Zeus security belangrijk vinden organiseren we een CTF. Maak je geen zorgen als je nog niet veel weet van hacken of beveiliging, het event is heel beginnersvriendelijk.

Wat is een CTF?

Een Capture The Flag is een wedstrijd waarbij de bedoeling is zo veel mogelijk “flags” te veroveren door dingen te hacken. Je leert zo bij over welke gaten er mogelijk in de security zitten.

Wat?

Als voorbereiding voor de grotere Zeus-CTF volgend semester en de Belgische Cybersecuritychallenge in maart, organiseren we alvast een kleine CTF. We doen mee aan picoCTF, een heel beginnersvriendelijke CTF die naarmate het einde toch pittiger wordt. Geen zorgen als je vastzit op een bepaalde challenge, er zullen voldoende ervaren CTF-spelers aanwezig zijn om je verder te helpen.

Voor de meer ervaren CTF-spelers zullen er aparte, pikantere challenges zijn.