Maak zelf een satelliet

Soldeer en programmeer je eigen satelliet

  • Tuesday 03 May 2022 18:00 - 22:30
  • Auditorium A1, Gebouw S9, Campus Sterre, Krijgslaan 281, 9000 Gent

Altijd al een satelliet willen bouwen en lanceren? Helaas, volgens onze penning past het het lanceren van een ruimtewaardige satelliet net niet binnen ons budget. Wat we wel gaan doen is met messing draad en wat elektrische componenten een miniatuur-satelliet-beeldje maken. Via zonnepanelen op het beeldje zal er een condensator opgeladen worden, met die energie zal er dan een LED knipperen in een programmeerbaar patroon.

Wees zeker niet afgeschrikt als je nog niet kan solderen, we zullen dit aanleren op het evenement. Als je wel al kan solderen, is het misschien handig om je soldeerbout en wat soldeer mee te doen, zo moet je niet wachten op een van onze soldeerbouten.

Als je graag zou willen komen, schrijf dan ten laatste 25 april 7€ over naar het Zeus-rekeningnummer BE03 7340 5456 0384 met als mededeling satelliet (als je een Tab-account hebt, kan je ook je username vermelden). Dit geeft ons genoeg tijd om de onderdelen te bestellen. Als je beeldje niet af raakt, geen probleem, je kan er later thuis of in de Zeuskelder aan verderwerken