Microcontrollers

Leer werken met microcontrollers!

  • Tuesday 19 March 2024 19:00 - 22:30
  • Leslokaal 3.4, Gebouw S9, Campus Sterre

Microcontrollers

Ben je geïnteresseerd in microcontrollers en embedded systems? Wil je leren hoe je jouw programmeervaardigheden kunt toepassen op fysieke apparaten? Dan is dit evenement perfect voor jou!

Voorkennis

Voor de hardware (microcontroller, weerstanden, elektrische circuits, …) gaan we ervan uit dat je nog geen voorkennis hebt. Daarom gaan we ook de volledige basis uitleggen en alle nodige stappen en kennis overlopen die je nodig hebt.

Arduino’s (de microcontrollers die we zullen gebruiken) gebruiken als programmeertaal een variant op C++. We verwachten niet dat je de taal al kan, en zullen je helpen om alles onder de knie te krijgen. We gaan er echter wel van uit dat je al een basis programmeren hebt in een andere taal (een introductie cursus voor python, java, … volstaat).

Verloop

We beginnen bij de microcontroller die we verbinden met een breadboard. Daarna maken we het wat interessanter door de microcontroller en het breadboard uit te breiden met leds, potentiometers en knoppen. Tenslotte schrijven we code voor onze microcontrollers om ze aan te sturen.

Einde

Op het einde van de avond zul je in staat zijn om simpele dingen aan te sturen via je microcontroller. Dankzij Dekimo kan je alles meenemen naar huis en er nog zo veel mee werken als je wilt!

Inschrijven

Inschrijven kan via deze link. Inschrijven is verplicht

Info

Datum: 19/03 Startuur: 19h00 Plaats: Leslokaal 3.4, S9 campus Sterre

Dit event is mede mogelijk gemaakt door Dekimo