2003-07-08 • Olivier Verhoogen

Hallo! Zoals sommigen onder jullie wel al gehoord, gemerkt en/of op bovennatuurlijke wijze aangevoeld hebben is Zeus vanaf heden ook van buiten (R)UGnet bereikbaar. We gaan bovendien tijdens de zomermaanden (hoezo 2e zit?) serieus aan onze setup sleutelen zodat we het komende academiejaar kunnen starten zoals het een werkgroep informatica betaamt. Het is uit veiligheidsoverwegingen voorlopig wel niet mogelijk nieuwe connecties van op een zeus-machine naar buiten te starten. Het zal nog even ...


Onlangs werden bij Zeus twee nieuwe mailinglists opgericht, nl. help@zeus.rug.ac.be en announce@zeus.rug.ac.be. Hoe u kan inschrijven leest u hier. Noot van de archivaris: de datum van deze blogpost is een schatting.


Is er momenteel iemand in de Zeuskelder? Ga ik er niet voor een gesloten deur staan? Zit je ook soms met die prangende vragen, vooraleer je naar de kelder komt, dan bestaat daar nu een handige oplossing voor. Er hangt nl. een webcam in de kelder, die om de paar seconden een beeldje doorstuurt, waarop je kan ziet wat er bij Zeus momenteel aan de hand is. De beelden kan je bekijken op NaN’s homepagina (RUGnet intern). En aan iedereen die van plan is de Zeuskelder leeg te komen halen: We’re wat...


2003-03-15

Download hier de les over de linux-kernel, gegeven door Bart De Schuymer. Meer info op zijn project-page (RUGnet intern). Noot van de archivaris: de datum van deze blogpost is een schatting.


Vanaf woensdag 19/2 begint Geert Vernaeve aan zijn legendarische C-cursus. 4 inleidingslessen leiden je in in de wondere wereld van programmeren in C. Heb je altijd al willen helpen aan een van die Open Source (sorry.. Vrije) projecten, of wil je verder kijken dan je java-neus lang is, schrijf je dan in op lessen at zeus.ugent.be . Als je een gedrukte cursus wenst (meer info hier), vergeet dat ook niet te vermelden in je mailtje. Noot van de archivaris: de datum van deze blogpost is een scha...


2003-02-02 • Kenneth

Op hermes.rug.ac.be is nu tevens een cvsup mirror te vinden van FreeBSD. Mensen die FreeBSD gebruiken kunnen hun sources dus syncen via hermes.rug.ac.be; via ftp zijn tevens de packages te vinden. Je kunt die dus beter via hermes downloaden ipv de mastersites nog extra te belasten. Noot van de archivaris: de datum van deze blogpost is een schatting.


O’reilly heeft ons een tijdje terug 4 boeken opgestuurd om te reviewen. Dit is nu gebeurd. Bedankt aan O’reilly en de reviewers. Noot van de archivaris: de datum van deze blogpost is een schatting.


Een netwerkje van oude computers ineenknutselen. Noot van de archivaris: de datum van deze blogpost is een schatting.


2002-11-22

Ja die werkt terug! Noot van de archivaris: de datum van deze blogpost is een schatting.


2002-11-21

Onze mirror is nu ook bereikbaar via rsync. Noot van de archivaris: de datum van deze blogpost is een schatting.


De zeus projecten pagina is geactualiseerd naar 2002-2003, zie Projecten. Noot van de archivaris: de datum van deze blogpost is een schatting.


“Overleven op RUGnet” is nu ook on-line te raadplegen! Noot van de archivaris: de datum van deze blogpost is een schatting.